В Киеве состоялись торжества по случаю 78-летия Блаженнейшего митрополита Киевского и всея Украины Владимира


На 23 ноември 2013 г. Негово Блаженство Киевският и на цяла Украйна митрополит Владимир навърши 78 години. С благословението на Светейшия Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил председателят на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Волоколамският митрополит Иларион пристигна в Киев за участие в празнуването на тази дата.
В деня на своето рождение Негово Блаженство митрополит Владимир отслужи в Николския кръстов храм на Киевската митрополия Божествена литургия, на която много архиереи бяха удостоени с високи църковни награди.
Божествената литургия в Успенския храм на Киево-Печорската лавра оглави Волоколамският митрополит Иларион в съслужение с наместника на обителта Вишеградския и Чернобилски митрополит Павел и многочислен сонм от архиереи на Украинската Православна Църква.
След края на богослужението митрополит Иларион поздрави владиката наместник, съслужилите архиереи, духовенството, братята от Лаврата и многобройните миряни по случай рождения ден на Предстоятеля на Украинската Православна Църква и предаде на всички присъстващи благословението на Светейшия Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил.