Состоялась встреча Святейшего Патриарха Болгарского Неофита с Блаженнейшим митрополитом Киевским и всея Украины Владимиром


В понеделник, 29 юли, в резиденцията си в манастира  „Теофания”, Негово Блаженство митрополитът на Киев и на цяла Украйна Владимир прие  Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит и Ловчанския митрополит Гавриил, които взеха участие в тържествата по случай 1025-та годишнина от покръстването на Русия.

Негово Блаженство Владимир обсъди с Предстоятеля на Българската Православна църква  току-що завършилия  юбилей и благодари на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит за  това, че той  се отзова на поканата на Руската Православна църква да вземе участие в тържествата.
Негово Блаженство митрополит Владимир и Негово Светейшество Патриарх Неофит също така  обсъдиха въпроси по междуцърковното сътрудничество.
В срещата взеха участие: Борисполският  митрополит Антоний, отговарящ за делата на Украинската  Православна Църква към Московската Патриаршия, ректорът на КДА и С, Новокаховският  и Генически епископ  Филарет и архимандрит Филип (Василцев), представител на Негово Светейшество Патриарха на Москва и на цяла Русия  при Негово Светейшество Българския Патриарх.