Предстоятель Русской Церкви освятил в монастыре Панагия Довра колокола строящегося храма святителя Луки (Войно-Ясенецкого)


На 7-ми юни, в последния ден от посещението си в Еладската Православна Църква, Светейшия Московски и на цяла Русия Патриарх
Кирил посети древния манастир Панагия Довра (ХІІ в.), посветен на Успението на Пресвета Богородица.

На площада пред новостроящия се храм, носещ името на светеца на Руската Църква св. Лука (Войно-Ясенецки), Светейшия Владика освети камбаните, които като дойде време ще призовават вярващите за молитва в този храм. Първата камбана  звънна под удара на Московския и на цяла Русия Патриарх Кирил.

С пеене на тропара на Възкресение Христово Негово Светейшество влезна в новостроящия се храм; също така той посети и долната църква на храма, където вече се извършват богослужения. Тук Негово Светейшество подари на Верийския, Науски и Кампанийски митрополит Пантелеймон  напрестолен кръст. На Светейшия Патриарх беше показана изложба от живописни платна с изображения на манастири.

След това Предстоятелят на Руската Православна Църква пристъпи в манастирския храм Панагия Довра.

Митрополит Пантелеймон поднесе на Светейшия Патриарх частица от мощите на неговия небесен покровител, равноапостолния Кирил, а също и панагия.

Служба за комуникации на ОВЦС.

Снимки от пресслужбата на Московсия и на цяла Русия Патриарх.