Божествена литургия в Неделя 20-та след Петдесетница

DSC_5039

На 26 октомври, на 20-та Неделя след петдесетница, Божествената литургия в Патриаршеското Подворие отслужиха Воронежкият и Лискински митрополит Сергий и Борисполският и Броварски митрополит Антоний в съслужение с настоятеля на Подворието архимандрит Филипп, оглавяващия администрацията на Киевска митрополия протойерей Владимир Коцаба и ставрофорен свещеноиконом Симеон.

След отпуста на Божествената литургия бяха произнесении полагащите се по устав многолетствия за Светейшия Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил, за Светейшия Български Патриарх Неофит и служащите митрополити.

Настоятелят на Подворието архимандрит Филипп сърдечно приветства митрополит Сергий и митрополит Антоний, като подчерта, че след месец Храмът-Подворие «Св. Николай» ще отбележи 100 години от освещаването си.

Йерарсите на Руската Православна Църква, които са в България по покана на Негово Светейшество Патриарх Неофит взеха участие в освещаването на храма, посветен на Въведение на св. Богородица, който се намира на долното ниво на новата катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Ловеч.