Божествена литургия в 4-та Неделя след Петдесетница, Събор на Радонежските светии

DSC_3378

На 7 юли, в 4-та Неделя след Петдесетница и в деня на паметта на Събора на Радонежските светии Божествената литургия в Патриаршеското Подворие с благословията на Светейшия Български Патриарх Неофит оглави Тивериополският епископ Тихон – викарий на Светейшия Български Патриарх в съслужение с настоятеля архиматдрит Филип, секретаря на Представителството – йеромонах Зотик и ставрофорен свещеноиконом Симеон.

През 2014 година Руската православна църква празнува 700-годишнината от раждането на прп. Сергий Радонежски. С благословията на Светейшия Патриарх Неофит празнуването на юбилея на прп. Сергий в Патриаршеското Подворие се състоя тази неделя.

След завършване на Божествената литургия епископ Тихон беше приветстван от архимандрит Филип, който му благодари за архипастирските молитви, като подчерта значението на подвига на прп. Сергий за Православната Църква. С ответно слово към духовенството и енориашите на Подворието се обърна епископ Тихон.

След завършване на богослужението на енориашите на Подворието бяха раздадени икони на прп. Сергий Радонежски, осветени върху неговите мощи.