В София пристигна официалната делегация на Московската Патриаршия за участие в тържествата по случай 100-годишнината от Великото освещаване на храма-Подворие „Св. Николай”

IMG_4246

На 27 ноември 2014 г., с благословението на Светейшия Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил в София пристигна делегация на Руската православна църква оглавена от Екатеринбургския и Верхотурски митрополит Кирил за участие в тържествата по случай 100-годишнината от Великото освещаване на руския храм-Подворие «Св. Николай Мирликийски». В състава на делегацията влизат секретарят на митрополит Кирил В.Д. Сурмяк и сътрудникът на секретариата на ОВЦС по междуправославните отношения А.Ю. Хошев.

На летището делегацията на Руската православна църква бе посрещната от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, настоятелят на Подворието на Московския и на цяла Русия Патриарх – архимандрит Филипп (Василцев), а също и от втория секретар на посолството на Руската Федерация в България Е. Приходько.

 

 

Митрополит Кирил посети Подворието на Руската православна църква и в криптата на храма отслужи лития на гроба на Богучарския архиепископ Серафим (Соболев).