В день своего рождения Предстоятель Русской Православной Церкви совершил Литургию в Храме Христа Спасителя


На 20 ноември 2013 г., на своя рожден ден, Светейшият Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил отслужи Божествена литургия в Катедралния съборен храм „Христос Спасител” в съслужение с архиереите от Светия Синод на Руската Православна църква, духовници от гр. Москва и от различни краища на диоцеза на Руската Православна Църква, ръководители на синодални отдели и структури на Московската Патриаршия в свещенически сан, ректори на църковните учебни заведения, наместници на мъжките ставропигиални манастири, членове на Епархийския съвет, а също така и архимандрит Теоктист (Димитров), представител на Българския Патриарх при Московския и на цяла Русия Патриарх.
След четенето на Евангелието бяха възнесени прошения за здравето и дългоденствието на Предстоятеля на Руската Православна църква.
След края на литургията Крутицкият и Коломенски митрополит Ювеналий и сонмът от архиереи отслужиха благодарствен молебен, с прошения за здравето на Светейшия Патриарх Кирил. Митрополит Ювеналий прочете поздравителния адрес от членовете на Светия Синод на Руската Православна църква и поднесе на Светейшия Владика копие на Казанската икона на Божията Майка и букет цветя.
Светейшият Патриарх Кирил се обърна към присъстващите с Първосветителско слово.
След това Негово Светейшество прие поздравления от духовенството на гр. Москва.
Пресслужба на Московския Патриарх и на цяла Русия
Служба за комуникация на ОВЦС
Фото Служба за комуникации на ОВЦС