Секретарь Патриаршего Подворья принял участие в заседании, посвящённом 160-летию со дня рождения Стефана Стамболова

На 30 януари т.г. в актовата зала на Българската академия на науките бе проведена сесия, посветена на 160-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов и 145-та годишнина от основаването на Българската академия на науките. Организатор на сесията е Институтът по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов”.

Приветствено слово от името на председателя на Народното Събрание и премиера на Република България прочете проф. д-р Стоян Денчев.

С почетен знак „Стефан Стамболов – за лидерски принос” бяха наградени вице-премиерът на Р. България г-жа Маргарита Попова, председателят на БАН академик Стефан Воденичаров и проф. Андрей Пантев.

В заключение, приветствено слово от името на Негово Светейшество Патриарх Неофит прочете митрополит Дометиан, който подчерта в своята реч значението на приноса в българската политикана на видния деец и патриот Стефан Стамболов за развитието на съвременна България.

По покана на Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов” Патриаршеското Подворие представляваше секретарят йеромонах Зотик (Гаевский).