Поздравление на Предстоятеля на Руската православна църква до Президента на Република България по случай неговата 50-годишнина

Rosen-Plevneliev1-150x144

Светейшият Патриарх на  Москва и на цяла  Русия Кирил поздрави Президента на Република България Росен Асенов Плевнелиев с 50-годишнината му

 

До

Негово Превъзходителство

Господин Росен Асенов Плевнелиев – Президент на Република България

Ваше Превъзходителство, уважаеми господин Президент!

 Сърдечно Ви поздравявам със  забележителния 50-годишен юбилей.

Вашите многостранни и отговорни дейности на поста Президент на България  свидетелстват за Вас като за професионален и опитен политик, стремящ се да посвети своите сили и таланти в служба на родината. В това аз можах лично да се убедя по време на моето посещение в София през април 2012 година.

Руската православна църква традиционно отделя голямо внимание на развитието на братските връзки с България. Нашите народи  са обединени от общата вяра, общите духовни и културни ценности, общата история. Ние винаги искрено се радваме на успехите на българските братя и сестри и съпреживяваме техните трудности.

Желая Ви крепко здраве, успехи в добрите дела, помощта на Възкръсналия Спасител във Вашето отговорно държавно служене, а на народа на България – мир, благополучие и просперитет.

С уважение

+КИРИЛ, ПАТРИАРХ НА МОСКВА  И НА ЦЯЛА РУСИЯ