Настоятелят на Подворието се срещна с кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова

DSC_5454

В петък, 14 ноември, в сградата на кметството на българската столица се състоя среща на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова с настоятеля на Патриаршеското Подворие архимандрит Филип и членовете на Юбилейния организационен комитет за честването на 100-годишнината от освещаването на храма-подворие Св. Николай Чудотворец с председателя на обществения форум България Русия г-жа С. Шаренкова, изпълнителния директор на портала г-н В. Жеглов и секретаря на Представителството на Руската Православна Църква в България йеромонах Зотик (Гаевский).

В хода на разговора архимандрит Филип подробно запозна г-жа Фандъкова с програмата на юбилейните тържества и й предаде официална покана за участие в тях като почетен гост.

Обсъдени бяха конкретни въпроси по подготовката на празнуването на юбилея.

С благословението на Светейшия Московски Патриарх и на цяла Русия Кирил и Светейшия Български Патриарх Неофит честването на 100-годишнината от освещаването ще се състои от 29 до 30 ноември т.г. в София. От страна на Руската Православна Църква в тържествата ще вземе участие Волоколамският митрополит Иларион, председател на Отдела за външни църковни връзки на Московската Патриаршия.