День славянской письменности и культуры


В Деня на славянската писменост и култура Божествената литургия в Патриаршеското Подворие оглави йеромонах Зотик (Гаевски) в съслужение със ставрофорен свещеноиконом Симеон Минчев и йерей Андрей Трегубов.
В същия ден, с благословението на настоятеля на Патриаршеското Подворие архимандрит Филип, в Дома на Москва се състоя концерт на хора на Подворието, както и тържествен прием, посветен на именния ден на Светейшия Московски Патриарх и на цяла Русия Кирил. На приема присъстваха: главният секретар на Светия Синод на Българската Православна Църква Стобийският епископ Наум, викарият на Софийска митрополия Знеполският епископ Йоан, Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Ю.Н.Исаков, Извънредният и пълномощен посланик на Украйна в България Н. Балтаджи, временно управляващият посолството на Република Казахстан в Република България Т.Р. Избастин, съветникът в посолството на Република Армения в Република България А. Митросян.
Преди началото на концерта с приветствено слово към гостите на празника се обърна секретарят на Подворието йеромонах Зотик (Гаевски).
http://youtu.be/B649bwkk9oM

http://youtu.be/dvu0JMduoRY