Свети великомъченик и целител Пантелеймон чудно изцели заместник-председателя на Балканско Атонско Сдружение Йоанис Панопулос

икона свт. Пантелеимона 2

Неизброими са Божиите милости към нас, човеците!

Не е тайна, че Балканско Атонско Сдружение, в лицето на неговия Председател Андрей Кристов и членовете на Управителния Съвет, Валентин Тодоров-председател, Йоанис Панопулос-заместник-председател и Николай Бачев-секретар, осъществиха огромно организационно съдействие по координиране и реализиране необходимите процедурни стъпки на Света Гора-Атон, свързани с изнасянето за поклонение в пределите на Софийска митрополия на Българската Православна Църква, на Честната Глава на свети великомъченик и целител Пантелеймон.


Picture        Picture

Но служейки Богу, приготви се за изпитания! Заместник-председателят на Управителния Съвет Йоанис Панопулос заболя сериозно преди тези мероприятия, но Милосердеца го помилва. Ето и неговото лично свидетелство:

„От три месеца правя изследвания за открит проблем с белите ми дробове. Направиха ми всичките най-съвременни изследвания (спирометрия, ядрено-магнитен резонанс и др.) и на 28.06.2017г., специалистите от болницата „Папагеоргиу” ми сложиха диагнозата, че съм болен от фиброза на белия дроб. Не ми предложиха никакво лечение, като ми казаха само да отида след 6 месеца на контролен преглед, а изгледите за развитието на болестта не бяха въобще  добри. На 10 юли отидохме на Света Гора-Атон и се поклонихме в свещен манастир Пантелеймон пред Честната Глава  на Свети Великомъченик и Целител Пантелеймон, както и пред чудотворното копие на икона на светеца, изписана в свещен манастир Ксенофонт. 


Picture

Игуменът на обител Ксенофонт старец Алексей се помоли за моето здраве и аз се причастих на 11 юли в манастира. На 12 юли отидох при друг пулмолог от болоницата „Папаниколау”. Той видя  същите изследвания, въз основа на които ми бе поставена горната диагноза и след щателно ново обследване и повторни изследвания определи,  че аз нямам фиброза на белия дроб, а само възпаление. Аз не можех да повярвам, че милостивия Бог чрез Неговия  Свети Целител Пантелеймон помогна на мен грешния и ме изцели от заболяване с много тежък изход.“

Янис Панополус, заместник-председател на УС на Балканско Атонско Сдружение