Състоя се презентация на книгата с проповеди на Волоколамския митрополит Иларион на български език

DSC_0734

В понеделник, 25 юли, в Мраморната зала на Руския културно-информационен център се състоя презентация на книгата с проповеди на Волоколамския митрополит Иларион на български език. Книгата е издадена от Патриаршеското Подворие по случай 50-годишния юбилей на Волоколамския митрополит Иларион.

Преди началото на презентацията хорът на Патриаршеското Подворие изпълни молитвата „Царю Небесний“. Презентацията бе водена от настоятеля на Патриаршеското Подворие в София архимандрит Филип.

В презентацията взеха участие: Великотърновският митрополит Григорий, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, главният секретар на Светия Синод на Българската православна църква архимандрит Герасим (Георгиев), преводачът на проповедите протойерей Йоан Карамихалев, началникът на отдела „Връзки с обществеността“ към Светия Синод на БПЦ А. Карамихалева, секретарят на Представителството на Руската православна църква в София йеромонах Зотик и духовници от Софийска митрополия.

На презентацията също така присъстваха Извънредният и пълномощен посланик на Р. България в Руската Федерация г-н Б. Коцев и и.д. директор на РКИЦ в София П.В. Журавльов.

След края на презентацията пред присъстващите малък концерт изнесе хорът на храма-Подворие „Св. Николай“ под диригентството на Василена Ченова-Стефанова.