Среща на Волоколамския митрополит Иларион И Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит

DSC_2103

Вечерта на същия ден се състоя среща на Волоколамския митрополит Иларион и членовете на делегацията на Руската православна църква със Светейшия Български Патриарх Неофит.

От страна на Българската православна църква участваха: Видинският митрополит Дометиан, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Варненският и Великопреславни митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим, Русенският митрополит Наум, викарият на Софийска митрополия Браницки епископ Григорий, както и секретарят на Светия Синод архимандрит Герасим (Георгиев), началникът на отдела за връзки с обществеността при Светия Синод А.И. Карамихалева.
Патриаршеското Подворие беше представено от настоятеля на храма-Подворие архимандрит Филип (Василцев) и секретаря на Представителството на Московския и на цяла Русия Патриарх в София йеромонах Зотик (Гаевски).
По време на срещата председателят на ОВЦС предаде на настоятеля на Българската православна църква братско приветствие от Светейшия Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил и поздравление по случай третата годишнина от интронизацията на Патриарх Неофит. В края на срещата Волоколамският митрополит Иларион и Светейшият Български Патриарх Неофит си обмениха паметни подаръци.