Негово Светейшество Патриарх Кирил изказа съболезнования на роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа в Египет

2_venzel-170x114

Светейшият Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил изказа съболезнования на роднините и близките на загиналите в катастрофата с пътническия самолет, изпълняващ курс Шарм ел-Шейх – Санкт-Петербург. Предстоятелят на Руската Църква се моли за упокоение на душите на жертвите на трагедията, за укрепление силите на техните родственици.

За това съобщи прессекретарят на Московския и на цяла Русия Патриарх дякон Александър Волков.

Утре, 1 ноември, Негово Светейшество Патриарх Кирил ще извърши заупокойно богослужение за всички загинали. В много храмове на Руската православна църква, на първо място в Санкт-Петербург, ще има заупокойни богослужения.

Освен това Предстоятелят на Руската православна църква се обърна с поръка към Санкт-Петербургския митрополит Варсануфий и духовенството на Санкт-Петербургска митрополия да окажат поддръжка на роднините и близките на загиналите.

Сутринта на 31 октомври 2015 г. самолет Airbus-321 на компанията «Когалимавиа», изпълняващ рейс от Шарм ел-Шейх – Санкт-Петербург, на борда на който се намираха 224 човека, заедно с членовете на екипажа, се разби на 100 км от египетския град Ел Ариша в северната част на Синайския полуостров. Президентът на Русия В.В. Путин подписа указ за обявяване на 1 ноември за ден на траур в Русия .

Пресслужба на Московския и на цяла Русия Патриарх

В неделя, 1 ноември, след края на Божествената литургия в Подворието ще бъде отслужена панихида в памет на всички загинали в самолетната катастрофа.