Светейшият Български Патриарх Неофит прие в резиденцията си протойерей Андрей Бойцов

10

В петък, 7 април, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит прие в резиденцията си настоятеля на Патриаршеското Подворие в гр. Бари протойерей Андрей Бойцов, който е в България с благословението на ръководителя на Управлението на задграничните учреждения на Московската Патриаршия Богородския епископ Антоний и по покана на Българската православна църква за участие в практическата конференция, посветена на организирането на поклонически пътувания от България до мощите на св. Николай Чудотворец в гр. Бари и до светините на Южна Италия.

По време на разговорите отец Андрей разказа на Негово Светейшество Патриарх Неофит за опита при организирането на поклоннически пътувания от България до мощите на св. Николай в Бари, резултатите от проведената конференция и изрази надежда за понататъшно сътрудничество в развитието на поклоннически маршрути до светините на Южна Италия.

В срещата взеха участие главният секретар на Светия Синод Мелнишкият епископ Герасим, настоятелят на Подворието архимандрит Филип, настоятелят на храма-Подворие „Св. Николай“ в гр. Бари протойерей Андрей Бойцов и началникът на Отдела за връзки с обществеността към Светия Синод на БПЦ А.И. Карамихалева.