Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит прие в резиденцията си Управляващия делата на УПЦ Борисполския и Броварски митрополит Антоний

DSC_9289

В петък, 10 февруари, Светейшият Български Патриарх Неофит прие в резиденцията си Управляващия делата на Украинската православна църква Борисполския и Броварски митрополит Антоний, който е на посещение в България с благословение на Негово Блаженство Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий и по покана на Пловдивския митрополит Николай.

В срещата взеха участие: викарият на Софийска митрополия Браницки епископ Григорий, протосингелът на Софийска митрополия ставрофорен свещеноиконом Ангел Ангелов, настоятелят на Патриаршеското Подворие в София архимандрит Филип (Василцев), заместник-председателят на Отдела за външни църковни връзки на УПЦ протойерей Николай Данилевич, преподавателят в КДА А. Музолф и секретарят на Представителството йеромонах Зотик (Гаевский).

От 11 до 12 февруари Борисполският и Броварски митрополит Антоний ще вземе участие в конференцията, посветена на паметта на св. Лука Кримски, а също така и в тържествата по случай 10-годишнината от избирането на митрополит Николай на Пловдивската катедра.

/Виж пълния текст на руски език/