Духовници от Комитета на представителите на поместните православни църкви към институциите на ЕС посетиха Николския храм-Подворие

DSC_0039

Негово Преосвещенство епископът на Неапол Порфирий и архимандрит Нектариус Йоану (Кипърска православна църква) и о. Георги Вълку (Румънска православна църква), съпровождани от архимандрит Атанасий Султанов – протосингел на Западно- и Средноевропейската митрополия на Българската праваславна църква, посетиха храма „Св. Николай Чудотворец“ – Подворие на Московския и на цяла Русия Патриарх в София.

Духовниците са членове на Комитета на представителите на поместните православни църкви към институциите на ЕС, чиято годишна конференция се проведе тези дни в София.

   Гостите бяха посрещнати от настоятеля на храма архимандрит Вассиан, който ги запозна с историята на храма и житието на светител Серафим, Богучарски архиепископ и Софийски Чудотворец. В кратка беседа духовниците размениха мисли за предизвикателствата и неотложните проблеми, които стоят пред Православна Европа. За спомен от посещението архимандрит Васиан подари на гостите икони с образа на св. Серафим.

Текст и снимки Нина Комарова.