Праздничен концерт, посветен на годишнината от прославлението на светител Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски Чудотворец

DSC_0805

В същия ден, след края на всенощното бдение, в Мраморната зала на Руския културно-информационен център се състоя концерт, посветен на годишнината от прославлението на светител Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски Чудотворец.

В концерта взеха участие камерният мъжки хор «Воскресение» от гр. Днепър под диригентството на А. Воскресенская и хорът на храма-Подворие „Св. Николай“ под диригентството на В. Ченова-Стефанова.
С встъпително слово към гостите на празника се обърна настоятелят на Патриаршеското Подворие в София архимандрит Филип.
Настоятелят на Подворието архимандрит Филип сърдечно приветства Тихвинския и Лодейнополски епископ Мстислав, който е в България по покана на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит и с благословение на Светейшия Московски и на цяла Русия Патриарх Кирил, за участие в мероприятията, свързани с честването на годишнината от прославлението на свет. Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски Чудотворец.
На концерта присъстваха: главният секретар на Светия Синод на Българската Православна Църква Мелнишки епископ Герасим, йеросхимонах Моисей от Светогорския манастир Ксенофонт, протосингелът на Софийска митрополия ставр. иконом Ангел Ангелов, началникът на отдела „Връзки с обществеността“ при Светия Синод А.И. Карамихалева, духовници от Софийски храмове, участници в конференцията и много гости.
В края на концерта иконом Кирил Попов провъзгласи уставните многолетствия.

След това с приветствено слово към организаторите на концерта и гостите на празника се обърна Тихвинският и Лодейнополски епископ Мстислав.

Снимки: Янина Алексеева и Георги Карпов

Видео: Георги Карпов