Поздравление от Светейшия Патриарх Кирил до Предстоятеля на Българската Църква по случай годишнината от неговата интронизация

патриарший вензель

Светейшият Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил поздрави Предстоятеля на Българската православна църква Негово Светейшество Патриарх Неофит с четвъртата годишнина от неговата интронизация.

Ваше Светейшество,

возлюбени в Господа Събрате и Съслужителю!

Сърдечно Ви поздравявам с четвъртата годишнина от възкачването Ви на българския Патриаршески престол.

Премъдрият Господ е отсъдил на Вас да извършвате своето високо Предстоятелско служение на земя, осветена от трудовете на учениците на равноапостолните Кирил и Методий, на преподобния Йоан Рилски, на светителите Евтимий Търновски и Серафим Богучарски. Проявявайки грижа за повереното на Ваше попечение словестно стадо Христово, Вие се стремите чрез примера на собствения си живот да научите пасомите да пазят православната вяра, призовавате ги да постъпват достойно за Бога, като Му угождават във всичко, като принасят плод във всяко добро дело и растат в познаването на Бога (Кол. 1:10).

В този тържествен ден молитвено желая на Ваше Светейшество мир и радост в Господа, благодатно укрепление на телесните сили и неоскъдяваща помощ свише в Патриаршеското служение.

С неизменна братска любов в Христа.

+Кирил,

Патриарх Московски и на цяла Русия