Първи молебен в криптата на храма-подворие „Св. Николай Чудотворец” пред мощите на свт. Серафим, Софийски Чудотворец

DSC_1954

На 26 февруари 2016 г. в храма „Св. Николай Чудотворец” в София се състоя първият молебен пред новопрославления светец Серафим (Соболев).
Молебена оглави Председателят на Отдела за външни църковни връзки на Московската Патриаршия Волоколамският митрополит Иларион – съпредседател на съвместната руско-българска комисия по подготовката за канонизацията на архиепископ Серафим.

На митрополит Иларион съслужиха митрополитите: Западно- и Средноевропейски Антоний и Варненски и Великопреславски Йоан – съпредседател на комисията от българска страна.
След завършване на молебена, митрополит Иларион изказа благодарност на членовете на комисията за плодотворната работа, извършена по време на подготовката за канонизацията на светител Серафим. Митрополитът благодари на енориашите, които са работили по събирането на материали за прославлението на светителя и по подготовката на днешните тържества.
Митрополит Иларион връчи паметнен медал на Патриаршеското Подворие в чест на 1000-годишнината от преставянето на св. равноап. княз Владимир и лично подписани благословени грамоти на Л.П. Решетников и Г.А. Ненова, които имат голям принос за прославлението на новия Божий угодник.