В Подворието на Руската Православна Църква в София бе отслужена панихида за убития руски посланик Андрей Карлов

dsc_7189

В сряда, 21 декември, в Подворието на Московския и на цяла Русия Патриарх в София настоятелят архимандрит Филип в съслужение с йерей Димитър отслужи панихида за убития посланик на Руската Федерация в Турция А.Г. Карлов.

На богослужението присъстваха Извънредният и Пълномощен Посланик на Русия в България А.А. Макаров, ръководителят на представителството на „Россотрудничество“ в България П.В. Журавльов, председателят на Балканското Атонско сдружение А.В. Кристов, председателят на обществения форум „България – Русия“ С.С. Шаренкова, сътрудници на руското посолство и на „Россотрудничество“, както и богомолци на Патриаршеското Подворие.

След края на панихидата посланикът на Руската Федерация А.А. Макаров отговори на въпроси на представители на български средства за масово осведомяване.

Анатолий Макаров – посланик на Русия: „За нас това е голяма загуба. Тази подла постъпка – убийство в гръб, наистина предизвика шок и омерзение. Сега задачата е да се намерят онези, които са стояли зад гърба на този млад човек и те да си получат заслуженото наказание. Разчитам и вярвам, че този терористичен акт ще ни помогне да обединим усилията си в борбата с международния тероризъм и заедно да го победим. Благодарен съм на всички, които днес дойдоха в храма, на тази служба“.

Снимки: Янина Алексеева.

Видео БНТ