Започна посещението на Негово Блаженство Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий в България

1  (15)

С благословението на Светейшия Московски и на цяла Русия патриарх Кирил и по покана на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, Предстоятелят на Украинската православна църква – Негово Блаженство Киевският и на цяла Украйна митрополит Онуфрий – пристигна на 1 май 2015 г. в гр. Варна, за да участва в тържествата в чест на 1150-годишнината от Покръстването на България.

Негово Блаженство митрополит Онуфрий се съпровожда от викария на Черновицко-Буковинската епархия – Хотинския епископ Евсевий, и заместник-председателя на Отдела за външно-църковни връзки на УПЦ протойерей Николай Данилевич.

На летище Варна Негово Блаженство бе посрещнат от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и настоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Филип (Василцев). В същия ден Негово Блаженство митрополит Онуфрий проведе кратки срещи с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с Негово Величество цар Симеон II, а също и с Пълномощния посланик на Украйна в България – Н.Ф. Балтажи.