Настоятелят на Подворието взе участие в откриването на Втория световен младежки форум „Историческата памет: връзка на поколенията“

12

В София се откри II Световен младежки форум на руските съотечественици „Историческата памет: връзка на поколенията“.

Тази представителна конференция, организирана с помощта на Правителствената комисия, занимаваща се с въпросите на съотечествениците зад граница, МвнР на Русия, Посолството на Русия в България и Россътрудничество събра повече от сто активни участници от различни страни на света.

На тържествената церемония по откриване на мероприятието бе прочетено приветствие от Председателя на Правителството на Руската Федерация Д.А.Медведев. Пред участниците изказвания направиха: членът на Комитета на Съвета на Федерацията по икономическа политика М.П. Шчетинин, зам.-директорът на ДРС на МвнР на Русия В.Б.Гончаренко, Временно управляващият делата на Русия в България М.А.Барилович и много други високи гости.

На откриването на форума изказване направи настоятелят на храма-подворие „Св. Николай“ архимандрит Филип Василцев. Представителят на Руската православна църква предаде на участниците във Форума приветствие от председателя на Отдела за външни църковни връзки Волоколамския митрополит Иларион и им пожела успехи и плодотворна работа.

Програмата на форума включва дискусии по най-важните проблеми, стоящи пред задграничния Руски мир, а също така провеждането на редица патриотични акции пред руските и съветски войнски паметници и монументи в България.