Тихвинският и Лодейнополски епископ Мстислав оглави Всенощното бдение на Подворието

DSC_0624

В събота, 25 февруари, Всенощното бдение в храма-Подворие „Св. Николай“ оглави Тихвинският и Лодейнополски епископ Мстислав в съслужение с йеросхимонах Моисей от манастира Ксенофонт на Света Гора, настоятелят на Патриаршеското Подворие архимандрит Филип (Василцев), архимандрит Теофан (Диновски), ставрофорен свещеноиконом Симеон, настоятеля на храма “Преображение Господне“ ставрофорен свещеноиконом Василий Сараян, настоятеля на храма “Свв. равноапп. Кирил и Методий“ свещеноиконом Александър Величков, йерей Димитър Тухчиев и клириците на Тихвинска епархия йеромонах Онуфрий Ларин, йеромонах Николай Бестужев и протодякон Георги Стефанов.
На богослужението молитвено присъстваха: протосингелът на Софийска митрополия ставрофорен свещеноиконом Ангел Ангелов, секретарят на Представителството йеромонах Зотик, началникът на отдел „Връзки с общественоста“ към Светия Синод А. И. Карамихалева, духовенство от софийските храмове, участници в конференцията и много гости.

Епископ Мстислав е в България с благословение на Негово Светейшиество Московския и на цяла Русия Кирил и по покана на Светейшия Български Патриарх Неофит за участие м мероприятията, свързани с честването на първата годишнина от прославлението на свет. Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски Чудотворец.
В своето приветствено слово Тихвинският и Лодейнополски епископ Мстислав сподели радостта си от служението в Подворието и разказа за почитанието на свет. Серафим в Тихвинска епархия.

За спомен от съвместното богослужение настоятелят на Подворието архимандрит Филип подари на владика Мстислав и на представителя на светогорския манастир Ксенофонт литография с изображение на светителя, нарисувана от енориаша на Подворието Петър Милев по случай годишнината от прославлението.