Концерт и прожекция на документален филм за архиепископ Серафим Соболев се състоя във Видин

7

На 20 юли с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, във Видин се състоя духовна среща, свързана с отбелязването на 65- годишнината от блажената кончина на приснопаметния йерарх на Руската православна църква, архиепископ Серафим Соболев, погребан в криптата на руския храм „Св. Николай Чудотворец“, гр. София.

Благодатната вечер се състоя в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин и в нея взеха участие Негово Високопреподобие архимандрит Филип Василцев, предстоятел на руското подворие в София, както и част от църковния хор при храм „Св. Николай Чудотворец“.

Вечерта започна с празничен концерт, на който бяха изпълнени църковни произведения от концертния репертоар на хора в чест на владика Серафим, след което бе направена прожекция на документалния филм на презвитера Зоя Димитрова – Филмова студия „Зосима“ за архиепископ Серафим Соболев – „АРХИЕПИСКОП СЕРАФИМ СОФИЙСКИЯТ ЧУДОТВОРЕЦ“, който особено се прославя от българския народ поради благодатната подкрепа и благоволение проявени в немощ и страдание на вярващите в нашата изстрадала Родина.

Приветствие към гостите, присъстващите и вярващия народ отправи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който поздрави изпълнението на храма от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и пожела по молитвите и застъпничеството на архиепископ Серафим, Бог да дава на всеки потребното за спасение и вечен живот.

Вечерта посветена на архиепископ Серафим бе почетена от жителите на Видин, които останаха духовно удовлетворени и поощрени в своя духовен път и благодатни преживявания съобщава сайта на Видинска митрополия