Божествена литургия в Неделя 7-ма след Пасха, на светите Отци от I Вселенски Събор

DSC_9165

На 12 юни 2016 г., в Неделя 7-ма след Пасха, на светите Отци от I Вселенски Събор, Божествената литургия в Патриаршеското Подворие оглави настоятелят архимандрит Филип в съслужение с йерей Димитър и дякон Иван Иванов, доцент в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Евангелието бе прочетено на български език.

След сугубата ектения архимандрит Филип отправи молитва за мир в Украйна.

Проповед върху неделното евангелско четиво произнесе дякон Иван Иванов.

След отпуста на Божествената литургия архимандрит Филип накратко разказа за завършилото в навечерието поклонническо пътуване до светини от Света Гора Атон и подари на всеки от присъстващите в храма осветени в светогорския манастир Ксенофонт иконки с образа на чудотворната икона на св. вмчк. Георги Победоносец. Копие на чудотворната икона на св. вмчк. Георги Победоносец от светогорския манастир Ксенофонт бе подарена на Подворието от игумена на манастира архимандрит Алексий (Мадзирис) по време на миналогодишното поклонническото пътуване на енориашите от Патриаршеското Подворие до светините на Света Гора Атон.

След това архимандрит Филип отслужи молебен на мощите на свет. Серафим, Богучарски архиепископ и Софийски Чудотворец.

След края на молебена настоятелят поздрави сътрудниците на Подворието Анна и Екатерина Москови с отминалия им наскоро рожден ден.